רציתי לשאול

חדשות כיפה הרב דוד לוי 18/09/23 15:47 ג בתשרי התשפד

שאלה

רציתי לשאול האם זה נכון שהעולם נראה כמו שהשטן אומר בספר איוב?על טבע האדם

תשובה

שלום לך,

השטן נברא ונשלח על ידי הקב"ה כדי לייצור לבני האדם אתגרים בדוגמת מכשולים שעליהם להתגבר. הוא אינו חלילה רשות אחרת אלא שליחו של בורא עולם.

מה שהוא אומר לאיוב זה כדי להקשות עליו.

העולם הוא טוב והוא בריאה שהקב"ה ברא כדי להרבות טוב ולהיטיב. לשם כך יש לאנשים בחירה חופשית האם לבחור בטוב הקב"ה או לבחור ברע.

כמו שבאימון ספורט יש מירוץ מכשולים כך כל ענין השטן וגם דבריו , הם המכשולים שהקב"ה שם לנו כדי שנתגבר עליהם.

גמר חתימה טובה

דוד לוי