בשר וחלב

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 20/12/23 16:24 ח בטבת התשפד

שאלה

מאיזה גיל צריך להרגיל את הילד לשמור בין בשר וחלב?

תשובה

שלום רב,

עקרונית רוב המצוות רלוונטיות החל מהעת שילד נכנס לגיל החינוך ומבין על מה מדובר. לרוב המצוות זה שייך בערך בגיל 5-6.

אולם בנוגע לנושא כשרות המאכלים יש צד נוסף. חכמים מציינים, בדרשה מתוך הפסוק "ונטמאתם בם" - אל תקרי ונטמאתם, אלא ונטמטמתם - שיש באכילת מאכלים לא כשרים גם טמטום הלב, ואין זה קשור לגיל.

לכן יש להבחין: כשבשר וחלב מעורבים הרי המאכל טרף ואין להאכילו לתינוק אפילו צעיר בשנים. לגבי ההרחקה וההמתנה בין אכילת בשר ואכילת חלב זה שייך כבר לגיל החינוך, וניתן להרגיל את הילד בגדרי חינוך להמתנה, מהמתנה קצרה בגיל הרך (בין 2,5-5 שנים), דרך המתנה של כשעה בגיל החינוך (6-7) והמשך להתקדמות להמתנה מלאה לקראת השנה הקרובה לגיל המצוות (10-11).

בברכה רבה,

ירון אנגלמאייר