אבל עדיין

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 13/09/23 14:02 כז באלול התשפג

שאלה

אבל עדיין יכולה להיות התבוללות יש דבר כזה שיהודים נטמעים בחברה שסביבם נו אז לא יהיה יותר עם ישראל

תשובה

שלום רב,

כנראה יש לשאלה הקשר מסויים שאינני מודע לו, אבל בלי קשר ניתן לענות שנכון, סכנת התבוללות היא עצומה ואיומה, אפשרות קיימת שיש להיאבק בה בכמה וכמה דרכים. אולם כעם מובטחים אנו בברית בכמה מקומות בתורה (לדוגמה בפרשתנו וילך: כי לא תישכח מפי זרעו) שעם ישראל ימשיך להתקיים אף במצב הגרוע ביותר (כמתואר בכוזרי ג' יא' על המצב ההיפותתי בגלות: אף כאשר לא יוותר מאיתנו כי אם איש אחד...), ובפרט בימינו אנו עדים כיצד עם ישראל מתרומם ומתחזק בזהותו ובכוחו החיוני.

בברכת כתיבה וחתימה טובה,

ירון אנגלמאייר