שינוי בתורה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/09/23 23:05 כג באלול התשפג

שאלה

כאשר דברתי עם אחת מהחברים שלי שהחליט להתאסלם מהיהדות, הוא טען שהתורה השתנתה מכיוון שבמגילות ים המלח נמצאה חתיכה בשם " B-359054" (מומלץ לחפש בגוגל כדי להבין על מה מדובר) שכתוב בחתיכה זו את פסוקים דברים לב ח "בְּהַנְחֵל עֶלְיוֹן גּוֹיִם, בְּהַפְרִידוֹ בְּנֵי אָדָם; יַצֵּב גְּבֻלֹת עַמּים, לְמִסְפַּר בְּנֵי יִשְׂרָאֵל" אך שם לא כתוב בני ישראל כתוב בני אל אז האם זה מוכיח שקרה שינוי בתורה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

התורה נתנה לעם ישראל לפני למעלה מארבעת אלפים שנה, לעיני כל ישראל, כל שבט היה לו ספר תורה והיו מספר ספרי תורה שמרע"ה כתב אותן. ספרי התורה עברו מדור לדור ונשמרו בצורה מקורית, אמנם היו מספר שינויים בגלל תרגומים שונים וכדו', אבל בודאי שהתורה הזאת הנמצאת בידנו היא מקורית, כשמיליוני אנשים מעברים אותה מדור לדור. ומליוני אנשים התעסקו בתורה. לעומת זאת תעודות אלו שנמצאות היום הן מתקופת מרד בר כוכבבא לפני 1900 שנה, אף אחד לא ראה ולא ידוע מי כתבן, אף אחד לא התעסק בהן. אין כל מקום להשוואה.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ