כשרות אצל אנשים עם PEG

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/09/23 16:46 כב באלול התשפג

שאלה

שלום, אני קלינאית תקשורת שעובדת במחלקת שיקום, הדסה הר הצופים. לאחרונה קיבלנו מטופל אחרי אירוע מוחי שהיה אסור לו לאכול דרך הפה ולכן הכניסו לו PEG. מצבו השתפר ועכשיו מותר לו לאכול מוצקים (טחון/חלק) אבל עדיין לא לשתות דרך הפה. לכן, הוא מקבל נוזלים דרך ה-PEG (בעיקר אינשור). המטופל שאל אותי האם מותר לו (מבחינת כשרות) לקבל אינשור דרך ה-PEG אחרי שהוא אוכל קערת מרק בלנדר בשרי. האם זה מותר? האם הוא חייב/רצוי לחכות בין המאכל הבשרי (דרך הפה) לבין המאכל החלבי (דרך ה-PEG) ואם כן, כמה זמן? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

כאשר אוכלים בPEG אין חובה להמתין המתנה זו, וזאת משתי סיבות:

א. באופן כללי, אין ההלכה רואה את ההזנה בדרך זו כאכילה.

ב. כל דין אי האכילה ביחד הוא סייג וגדר, ואין חובה לממש אותו כאן.

כל טוב ויישר כוח על השאלה