קניית כיסויי ראש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/09/23 14:15 כב באלול התשפג

שאלה

שלום הרב,

אני יוצאת עם בחור מקסים ומקווים בע"ה השנה להתארס,

לא מדברים על אירוסין בחודשים הקרובים ואני לא יודעת מתי זה יגיע,

ואני מאוד רוצה להתכונן לחתונה מהבחינה הזאת ולקנות כיסויי ראש,

זה משמח אותי ונותן לי תחושה שהדברים קרובים וגם מרגיע בי משהו שיהיה משהו אחד שאצטרך פחות לדאוג לגביו בהכנות לחתונה,

כמו כן, שמעתי שלפעמים עושים דברים כדי "להכין כלים" שדברים יגיעו ויקרו במהרה,

אך, מנגד שמעתי אנשים שאומרים שאסור לקנות דברים לפני הזמן כמו שיש הנוהגים לא לקנות בגדי ילדים\עגלת תינוק

לפני בוא הילד.

לא ברור לי מה מנהג ומה הלכה ומה כדאי לעשות ולכן אני נמנעת אבל כן רוצה לדעת את הדברים מבחינה הלכתית.

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שיהיה לכם מזל טוב

מבחינה הלכתית אין שאלה כלל, אפשר לעשות כיצד שאת רוצה, ויש צדדים לכל כיוון, ולכן אם זה חשוב לך מאד - תקני, אם זה לא חשוב לך כ"כ - אל תקני. יש צדדים לכל כיוון.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ