פנימייה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/09/23 14:37 כב באלול התשפג

שאלה

שלום

החלטתי השנה לעבור לפנימייה (כיתה יא )

שהיא שעתיים מהבית והתחלתי שבוע שעבר וממש קשה לי המרחק אני כל היום בוכה ותרצתי למורה שלי שאני חולה וחזרתי הביתה

ואני לא יודעת מה לעשות היה לי ממש טוב באולפנה הקודמת היה לי מלא חברות והכל היה מעולה עברתי מסיבה אחת שהיה לי קצת קשה בלימודים וגם כי בכיתה ח רציתי לעבור לאולפנה הזאת ובסוף לא הלכתי והיה לי ממש מצפון על זה שנה שעברה וכל הזמן שאלתי את עצמי וואי איזה באסה שלא הלכתי לשם ולא שיתפתי אף אחד זה ואני מרגישה כולם יתאכזבו ממני עם אחזור

ועכשיו ההורים שלי ממש לוחצים עלי לחזור ולנסות שוב

אבל אני לא מצליחה לחשוב על זה מבלי לבכותת

אני מנסה למצוא למה ה' מכוון אותי וזה ממש קשה לי

אשמח אם תוכלו לעזור לי

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תמיד תשתדלי לעשות מה שטוב לך. אם אחרים יתאכזבו או לא זו שאלה שלהם, את צריכה שיהיה לך טוב במקום הלימודים, והיכן שטוב לך תלמדי. הגמ' אומרת שאדם לא לומד ממי שאינו אהוב עליו.

שבת שלום

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ