השתתפות בחתונה של יהודייה עם גוי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/09/23 15:10 יז באלול התשפג

שאלה

שלום רב, אני אשה שהתחנכה בחינוך הדתי אך מנהלת אורח חיים מסורתי עם משפחתי הגרעינית - לא שומרים שבת, צמים בכיפור, שומרים כשרות בארץ והחו"ל, עושים קידוש, מניחים תפילין וכו'.

בת דודי עומדת להתחתן עם גוי, ואני מרגישה שאני פשוט לא יכולה ללכת לחתונה ולעודד את הדבר הגרוע מכל מבחינתי - התבוללות.

אציין שדוד שלי (אביה) קרוב אליי מאוד והמשפחות מאוד מאוד אוהבות.

אבא שלי לא מתכוון ללכת לחתונה, אמא שלי כן (שניהם דתיים מאוד) ואני פשוט לא יודעת מה לעשות - ללכת ולפגוע בעצמי ובאחד מערכיי הגדולים ביותר? אני מרגישה שאני אפילו מפחדת ללכת לחתונה.... לא ללכת ולפגוע בדוד שלי? העניין הוא שמבחינתי אין דילמה - ופשוט להישמע ללב שלי ולא ללכת לחתונה ... אבל מסתבר שיש.... ואם המחשבה שלי לא נכונה? אם הפגיעה בדוד שלי חמורה מלהשתתף בחתונה? אם הייתי דתיה לא היתה שאלה - לא הולכים נקודה. אבל אני מסורתית ומבחינת הדת אני עושה הרבה דברים "חמורים"... כפי שמורגש אני ממש חסרת אונים ואובדת עצות.

אז ללכת או לא?

תשובה

שלום וברכה

היסוד הבסיסי ביותר שלנו הוא עם ישראל.

וכשמתקיים אירוע שהוא מנוגד לחלוטין לדרכה של האומה הישראלית, ביסוד היסודות של קיומה - המשפחה - אין אנו יכולים להיות חלק מהאירוע הזה.

וכשאוהבים - אפשר להסביר בעדינות למה לא באים. גם כדי להיות נאמנים לדרכנו, וגם כדי שלא לפגוע ביחסים בתוך המשפחה, במקום בו אין אנו מבקשים לפגוע.

ובתקווה לשמחות.

כל טוב ושנה טובה