שאלה בקשר לכשרות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/09/23 15:40 יז באלול התשפג

שאלה

שלום,

אני גר עם שותפים דתיים.

לשותף אחד יש בערך 10-20 קופסאות אחסון מפלסטיק שכולן נראות אותו דבר והוא מכין בהם לפעמים חלבי ולפעמים בשרי במיקרו ומערבב בין כל הקופסאות (במקום להפריד קופסאות לחלבי וקופסאות לבשרי).

הערתי לו על זה פעם אחת אבל לא נראה לי שזה נכנס.

באופן כללי הוא אדם עם קצת מוזרויות.

לפעמים הוא משאיר את הקופסאות אחסון שלו במתקן לייבוש כלים שעל השיש ליד הכיורים, ואני רוצה להגיד לו שיכניס אותם לארון.

אז השאלה אם זה בסדר שאני אומר לו את זה.

כי ברגע שאני אומר לו את זה הוא לוקח את הקופסאות ומערבב ביניהן או שהוא שם את הקופסאות שהיו במתקן ייבוש הבשרי בארון הכלים החלבי ולהפך ואולי אני איכשהו שותף לבעיה הזאת בכשרות.

מצד שני, אם לא אגיד לו, הקופסאות האלו יכולות להשאר שבועות על המתקן ייבוש וזה לא נעים לעין.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על דרכך.

אין כל בעיה לומר לו להכניס את זה לארון. אתה לא אומר לו להכניס את זה בדרך אסורה, ואפילו לא מפתה אותו לעשות כך.

ומותר לרצות שיהיה מסודר.

כל טוב