ילד לא רגוע

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/09/23 16:04 כד באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

בני בן כמעט 3 אובחן על הרצף האוטיסטי לצערי.

הוא לא ממש מדבר טוב הוא כל הזמן מתוסכל ולא רגוע עצבני מאוד!

קשה מאוד לחנך אותו. הוא מטופל אצל קלינאית תקשורת. אבל לא ממש עוזר

מה אפשר לעשות? גם בגן מסתכלים עליו מוזר

קשה לי מאוד ככה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברכות ואיחולים לשנה מתחדשת, שבה ייטיב ה' לך, לבנך ולמשפחתך.

זו כמובן שאלה מקצועית, שאני לא מומחה בתחום.

אך אוסיף עצה רוחנית:

אין אדם בעולם שאינו זקוק לאהבה גדולה. אין דבר מקשר יותר מאשר אהבה. מה שאחרים מתבוננים עליו, או שהוא אינו מדבר טוב - חשוב, אבל רק בשורה השניה והשלישית.

בשורה הראשונה - העניקי לו את כל מה שאת יכולה מעולם הרגש שלך, מעולם ההתקשרות שלך איתו, מעולם הקבלה שלו.

זה ייצור מצע שעליו יוכלו בעלי המקצוע לייעץ לך כיצד ניתן לנהוג איתו ומה יעזור לו ולכם במסע החיים.

זו העצה שלמדתי בחיי, ואני שמח לחלוק אותה איתך.

ושוב, ברכה מיוחדת לשנה החדשה, שתהיה מתוקה ממש