כיבוד הורים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/08/23 09:12 יד באלול התשפג

שאלה

שלום הרב.

אני ממש משתדל בכיבוד הורים אבל רציתי לישאול באיזה מצבים אני יכול לבחור הם לא להקשיב להורים אני ממש רוצה לדעת למה זה מצווה שחשוב לי לעשות אותה

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

תבורך על כך שלקחת על עצמך להדר ולהקפיד במצוות כיבוד הורים. זו מצווה חשובה מאוד - כזכור היא נמנית בין עשרת הדברות.

כאשר אדם מבקש להקפיד בקיום מצווה - הדרך הנכונה היא לא לבקש לדעת מתי הוא לא חייב בה (כמו שאתה שואל כאן) אלא ללמוד את כל חלקי ופרטי המצווה.

כאשר ילמד את המצווה ידע ממילא במה הוא חייב ובמה הוא פטור.

שולח לך כאן קישור להלכות כיבוד הורים ב'פניני הלכה' - תלמד את כל ההלכות וכך תדע לדייק בקיום המצווה מה אתה חייב ומה אתה פטור:

https://ph.yhb.org.il/category/%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%94/11-01/