דכאון לאחר לידה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/08/23 03:20 יג באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני מספר שנים בין 5-8 בערך לא זוכרת בדיוק, אמא שלי הלכה לרב עם השמות של הילדים (שלי ושל אחים שלי, בת יחידה ושני בנים) והרב הסתכל על השמות ואמר לה על אחים שלי הכל בסדר ואמר לה דווקא עליי שהוא רוצה שהיא תביא אותי איתה עם כיבוד קל ושכל האנשים שמחכים בחוץ יברכו אותי. ברכת המונים או משהו כזה.. לא יצא לה לקחת אותי ועבר הרבה זמן מאז. היא סיפרה לי פעם שרב רצה שאבוא אבל לא אמרה לי על הברכה שהוא אמר והאמת שזה קצת מלחיץ אותי.. אולי הוא ראה את העתיד לבוא? אולי יש עליי גזרה? בימים אלו אני בדיכאון קשה אחרי לידה ואני מתחילה להריץ מחשבות שאולי לא סתם רצה שאבוא ולא סתם אמא שלי סיפרה לי דווקא עכשיו. מה דעתך בעניין? ואשמח לטיפים איך לצאת מדיכאון

תשובה

בס"ד

שלום רב,

המטען שיש בשם של אדם והפתרון של "ברכת המונים", אינם נושאים הלכתיים, הם יותר מסטיים, אני לא מבין בדברים כאלה.

אם העניין מטריד אותך, תפני אל הרב ההוא ותבקשי הדרכה ממנו.

לי לא נראה שיש קשר בין מה שאמך התבקשה לעשות ולא עשתה ובין הדכאון שלך.

אני סבור שבבעיות גוף ונפש צריך לטפל בדרך קונוונציונלית: כמו שבעיות גוף צריך לפנות לרופא, כך בבעיות נפש צריך לפנות לרופא נפש = פסיכיאטר כדי לקבל תרופות ופסיכלוג כדי לקיים שיחות.

מאחל ומברך אותך בבריאות הגוף והנפש - באושר ושמחה!