הוספת שם משפחה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/08/23 14:01 י באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

אמא שלי ז"ל נפטרה לפני 9 שנים וסבתא שלי (אמא של אמי) ז"ל נפטרה לפני 4 שנים (4 שנים ויומיים אחרי אמי)

שניהם היו כל העולם עבורי סבתא שלי גם גדלה אותי והיא בשבילי היתה כאמי השניה וכך וגם אמא של סבתי סבתא רבא שלי וסבתא שלי אמי

(סליחה מראש שאני מפרט כל כך הרבה זה רק כדי שיהיה מובן כמה הן היו הכל בשבילי)

השאלה שלי אם זה בסדר שאני אוסיף את שם משפחתה שלי אמי לפני הנישואים לאבי שייבדל לחיים ארוכים (שהוא בן דודה) (והם חיו חיים מאושרים ביחד עד שאמי נפטרה מסרטן)

ושוב סליחה על כל הפרוט.

אני רושם את זה כדי שיהיה יותר מובן למה אני רוצה עשות את השינוי הזה

אבל אני מבולבל אם לעשות או לא

תודה מראש דוד

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שם משפחה אפשר לשנות כפי רצונך ועל פי החוק.

המחשבה שלך מאד יפה ומכובדת.

יהודה הלוי עמיחי