דיכאון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/08/23 17:08 ז באלול התשפג

שאלה

שלום רב לכבוד הרב המגיב.

בעת אכילת דברי מזון לעילוי נשמת נפטר של קרוב משפחה ביום השנה, היה רב שאמר דברי תורה וסיפר על חכם יהודי שקיימת סגולה לדיכאון להניח ספר מסוים שלו מתחת לכרית...שכחתי את הפרטים. האם ידוע לך/לכם?

תודות.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הסגולה לדכאון היא לקיים את דברי התורה "תחת אשר לא עבדת את ד' אלוקיך בשמחה". יש להשתדל להרבות בלמוד תורה מתוך שמחה המושגת בכך שאדם לומד ועושה להטיב את העולם לשפר אותו ולשכלל אותו, כאשר עושים לטובת העולם באה שמחה לעולם.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ