לחץ חברתי לטובה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/08/23 18:34 ז באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

לאחרונה יש איזה שהוא עניין שממש מציק לי.

בשנה האחרונה התחזקתי משמעותית גם מבחינה נפשית ופנימית וגם חיצונית בלבוש.

אני באמת מרגישה שהשנה הזאת עזרה לי ובנתה אותי. בלבוש,בדיבור , במידות,מעשים.

עכשיו השאלה שלי היא אם המניע היה טוב.

התחלתי בתהליך של ההתחזקות בעקבות לחץ חברתי אני חושבת. חברות ואנשים בקום בו אני גרה שגרמו לי לרצות להתחיל להתלבש יותר צנוע ובכללי ללמוד עוד ולהתחזק גם אם זה מסיבות לא הכי טובות.

זה גרם בסופו של דבר למשהו טוב. אני שמחה שהתחזקתי ואני מרגישה כיום הרבה יותר מחוברת לקב"ה ושלמה גם.

אבל אני מרגישה שלא עשיתי את זה רק מעצמי אלא גם יותר מלחץ כזה של הסביבה.

האם זה לחץ חברתי טוב דווקא?

זה טוב ש"נגררתי" אחרי החברה בשביל להתחזק?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

דרכך טובה ומעשייך טובים. בדיוק לכך נועד מאמר חז"ל המפורסם:

"אָמַר רַב יְהוּדָה אָמַר רַב, לְעוֹלָם יַעֲסוק אָדָם בְּתוֹרָה וּבְמִצְווֹת אֲפִלּוּ שֶׁלּא לִשְׁמָה, שֶׁמִּתּוֹךְ שֶׁלּא לִשְׁמָה בָּא לִשְׁמָה".

אם בסוף ההתחזקות הדברים שאת עושה חשובים לך, המסלול שעברת הוא ראוי ונכון.