נגיעת גויה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/08/23 17:15 ז באלול התשפג

שאלה

שלום וברכה, אני יודע שהרבנים עושים כמיטב יכולתם לענות במהירות אבל בכל זאת אשמח בהקדם האפשרי כי צריך להצל את הימים האלה של חודש הרחמים והסליחות.

טסתי לקבר הפלא יועץ( המטרה היחידה שעניינה אותי לטוס ולא שום דבר אחר)

ופה ושם בטיסה בהלוך ובחזור הדיילות( שהם גויות) נגעו בי כמה פעמים, ואף אני גם( אע״פ שאני בדרך כלל לא נוגע בנשים ב״ה) לא יודע איך זה קרה לי ואני עדיין המום מעצמי פתאום גם לי יצא כמה פעמים לגעת בהם( לצערי ברוב הפעמים זה היה במזיד)…

אני בחור דתי ולא איזה חוזר בתשובה או משהו ככה שאני טיפה קצת יותר מבין

אני באמת הייתי המום מעצמי ואני עד עכשיו עם ייסורי מצפון על זה

מלבד ההרהורי עבירה( שבזה אני מנסה לטפל)

מה הדין ומה אני צריך לעשות?

תשובה ודאי אני צריך לעשות אבל האם אני צריך גם קעז תעניות (נט כפול שלוש) דהיינו האם זה נחשב לנגיעת נידה?!?!?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין נדות אצל גויות, אבל יש גזרות חכמים שלא יגיעו לדברים גרועים יותר, לכן אסורה נגיעה בגויה מדין הרהורי עבירה, אבל זה לא שייך לאיסור נדות. גם על הרהורים צריך לעשות תשובה, כמבואר, חרטה, וידוי, קבלה לעתיד, ובייחוד ללמוד את הנושא של הרהורים רעים וכיצד להנצל מהם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ