תפילה בטיול במכנס קצר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/09/23 20:49 ו בתשרי התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב!

לפעמים כשאני יוצא לטיול אני בלי מכנסיים ארוכים.

האם מותר לי להתפלל ככה?

והאם זה בסדר להתפלל בסנדלים עם גרביים?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בפניני הלכה יש תשובות לכל השאלות שלך:

"מותר לנערים צעירים וחברי קיבוצים, שרגילים ללכת במכנסיים קצרים גם בשעה שיבואו לבקרם אנשים חשובים, להתפלל במכנסיים קצרים. אבל החזן, צריך לכסות את רגליו עד אחר ברכיו, מפני שההולך במכנסיים קצרים נקרא פוחח, ואינו רשאי להיות חזן (עיין לעיל ד, ד).

לפעמים אדם נמצא במקום שבו רגילים להקפיד פחות על הלבוש, כגון במקום נופש שבו גם אנשים שרגילים לילך תמיד בחליפות נוהגים להסתפק בחולצות. ואם כן, מי שאינו מתבייש לילך שם גם בפני אנשים נכבדים בחולצה בלבד, יכול להתפלל שם בחולצה בלא חליפה."

מכאן לשאלתך: אם בטיול תפגוש אדם חשוב ולא תברח אלא תגש אליו מפני שככה אתה לבוש בטיול, אתה יכול גם להתפלל.

לעניין סנדלים, לפי התנאים להלן, בנסיבות המתאימות, מותר גם בסנדלים בלי גרביים

"הכל לפי מנהג המקום והאדם. יש קהילות שכולם רגילים לילך בהם בכל אירוע חשוב במגבעת וחליפה, וממילא גם לתפילה עליהם לבוא במגבעת וחליפה. ובמקום שאין מקובל לבוא בפני אנשים חשובים בסנדלים בלא גרביים, ממילא גם לתפילה צריך לבוא בגרביים. אבל במקומות שרגילים ללכת בסנדלים בלא גרביים ובלא חליפה ומגבעת, וכך נוהגים גם בפני אנשים חשובים – אפשר גם להתפלל כך (עפ"י שו"ע או"ח צא, ה)".