אני לא יודע מה לעשות - קמע ושינוי שם

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 22/08/23 21:06 ה באלול התשפג

שאלה

פעם ראשונה בחיים שלי שהלכתי לרב הייתי אצל רב מקובל גדול דור בקשר לשינוי שם

הוא אמר שלא כדי להחליף את השם שיש לי שם יפה וברך אותי, בן אדם מאוד צדיק גדול, ונתן לי קמע לתיקון זיווג,השאלה היא כזאת אני לא מרגיש טוב בכלל מאז שהייתי אצלו פיזית ורוחנית

אני לא יודע מה לעשות, מה לעשות עם הקמע שהוא נתן לי אני מצטער אפילו שהלכתי אליו כי קיבלתי תוצאה הפוכה, מה לעשות עם הקמע האם לזרוק לפח נאמר שזה מהתורה הקדושה דרך אגב זה היה לפני יומים

תשובה

שלום

אינני יודע מי הרב ומה הוא כתב לך, אבל אני חושב שאני מבין למה הוא המליץ לא לשנות את השם שלך. זה לא דבר שעושים אם אין סיבה ממש טובה.

באופן כללי, כשיש דברים לא פשוטים שעוברים עלינו, גם בגוף וגם בנפש, הכיוון של ההתמודדות לא אמור להיות ע"י סוג של פתרונות 'קסם', שלא תלויים בנו, אלא הרבה יותר בכיוון של שינוי פנימי (מה שקרוי 'תשובה, תפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה'), ובחיפוש אחרי פיתרון מעשי (כמו טיפול רפואי או טיפולי מקצועי מסוג אחר).

לגבי הקמע, אני מציע שתיגש לבית הכנסת הקרוב ותבקש שישימו את זה בגניזה. אל תזרוק לפח.

כל טוב ובהצלחה רבה