בקשות מהקדוש ברוך הוא

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/09/23 21:55 כד באלול התשפג

שאלה

אמרו לי לקרוא שיר השירה 40 יום בכל יום פעם אחת והבקשה תתגשם.

אני מדבר כל בוקר עם בורא עולם וקורא את זה ומבקש ממנו.

היום עשיתי את זה בפעם החמישית וזה מאוד מאוד קשה לי

אני ממש רוצה את הבקשה הזאת שתתגשם לי.

מה לעשות?

תשובה

שלום

אינני מבין בסגולות שכאלה.

באופן כללי מאוד חשוב לדעת שהקב"ה הוא לא כספומט שעושים איזושהי פעולה ומקבלים ישר מה שרוצים.

הקב"ה מנהיג את עולמו על פי חוכמתו האלוקית, ונותן לכל אחד מה שנכון בעיניו לתת.

התפילה היא עוד אחד מהכלים (ואחד החשובים שבהם) שהקב"ה נתן לנו לעבוד אותו, ומטרתה היא העבודה שבה, הפעולה שלה עלינו והקשר שהיא מאפשרת לנו עם הקב"ה.

במובן הזה, הצרכים שאותם אנחנו מבקשים הם רק התירוץ לתפילה ולקשר.

אני חושב שמאוד מאוד כדאי להשקיע בלימוד נושא התפילה, למשל הספר 'תפילת ישרים' של הרב אלי אדלר, או 'הגיון ליבי לפניך' של הרב טאו, ויש עוד ספרים, כדי להעמיק בהבנת מהות התפילה ודרך פעולתה.

אינני יודע במה מדובר, אבל בהנחה שמדובר בבקשה חיובית ונכונה, מציע להמשיך להתפלל על זה, אבל בלי ציפייה של תביעה להתגשמות, אלא מתוך כוונה שהדבר הזה יהיה חלק מעבודת ה' שלך, ושאת סומכת על הקב"ה שהוא עושה מה שנכון בעיניו.

כל טוב ובהצלחה

כתיבה וחתימה טובה