קדיש יב חודשים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/08/23 17:40 ז באלול התשפג

שאלה

אימי המנוחה הובאה לקבר ישראל ב- א בחשוון תשפ"ג , שמרתי לה את כל השנה מבחינת אמירת הקדיש , לפי מנהג הספרדים מפסיקים לומר קדיש בשבוע הראשון של החודש ה-12 . מבקש לרשום לי באיזה יום ותאריך בחודש תשרי אני מפסיק לומר קדיש ואחרי איזו תפילה : מנחה או ערבית , וכן באיזה יום ותאריך אני מחדש קריאת הקדיש ובאיזו תפילה מנחה או ערבית והכל לפי מנהג הספרדים. הדבר נחוץ לי על מנת להימנע מטעויות.

שאלה נוספת : האם יש מניעה מלעלות לקבר בערב ראש השנה או יום כיפור ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. מותר לעלות בערב ראש השנה וערב יוה"כ.

ב. תפסיק לומר קדיש מליל ראש השנה עד מוצאי שבת תשובה.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ