באנו לעולם הזה כדי ליהנות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/08/23 12:20 ד באלול התשפג

שאלה

החשיבה שלי היא שבאנו לכאן להנות כי העולם הזה הוא גהנום עלי אדמות ולכן קצת ההנאה שלפעמים פוקדת אותנו עלינו לנצל אותה , ולהנות ממנה כמה שיותר ולנהוג במידת החסד עם הזולת , זה לדעתי תכלית הקיום , הנאה ומידת חסד עם הזולת, לא מעניין אותי שכר בעולם הבא , לא רוצה ולא מעוניינת בשכר בעולם הבא , לא רוצה את הטוב ולא את הרע,, לא רוצה כלום ושום דבר , האם לדעתך חשיבה זו היא נכונה .?

תשובה

שלום וברכה

אציע לך קו מחשבה אחר.

באנו לעולם כדי לחיות חיים משמעותיים. נבראנו בצלם אלוהים, ואנו קרואים לממש אותו, גם בחיים של ייעוד ותיקון עולם, וגם בחיים של הנאה טובה בעולם הזה. חלק מהייעוד ותיקון העולם הוא החסד, אבל לא רק - גם הצדק, אם הדין, גם האמת וגם השלום.

אפשר להתעלם מהעולם הבא, שהלוא זה בדיוק מה שעשת התורה עצמה. היא לא הדגישה את העולם הבא. אולם היא הדגישה את החשיבות הגדולה של חיים שיש בהם ברכה וקללה, והחובה לבחור בברכה, שהיא כוללת גם את הייעוד וגם את ההנאה.

כל טוב