איך להתחזק בקיום מצוות אבל לשמור על חיים נורמליים לנערה בת עשרה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/08/23 09:13 ג באלול התשפג

שאלה

שלום רב,

אני באה מבית דתי אבל לא מקפיד- האחיות שלי ואמא שלי לובשות מכנסיים, לפעמים האחיות שלי שרות בציבור(למרות "קול באישה ערווה"),

שאמא שלי יוצאת לסידורים קטנים לפעמים אין לה בעיה להשאיר את הכיסוי ראש בבית ולצאת בשיער אסוף, כאלה דברים.

בחודשים האחרונים אני מתחזקת, אני מרגישה שאני רוצה להקפיד יותר על הדברים האלה ועל דברים אחרים שלא כל כך מקפידים אצלנו במשפחה ובקהילה. אבל אני לא רוצה לכפות על המשפחה שלי להתחזק יחד איתי, איך אני יכולה לשמור על אורח חיים רגיל בקהילה כמו שלנו?

בתודה מט"ב

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הגישה שלך מאוד נכונה ובוגרת. כל אדם בוחר את דרכו. התחזקות שלך לא מחייבת שום ציפייה מאחרים.

הדברים שאת מתארת אצל בנות המשפחה לא צריכים להפריע לך: הם מתלבשות ככה ואת אחרת, הם שרות לפני קהל ואת לא (אגב, מותר לשיר יחד עם כל המשפחה, כמו זמירות בשלחן שבת).

את יכולה להקפיד על תפילה בכל יום, נטילת ידיים וברכות גם אם אחרים פחות מקפידים.

ברוב הדברים אין קושי להתחזק גם אם אחרים לא מתחזקים בהם.

כאשר אדם מתחזק, נדמה לו שהוא חייב להקפיד מיד על כל החומרות. זו גישה שגויה מפני שבסוף לא עומדים בשינוי הקיצוני ולא מצליחים להתמיד בדרך החדשה.

תני לעצמך זמן להתחזק בתהליך ארוך והדרגתי: תקבלי על עצמך תיקון אחד, תמשיכי אתו מספר שבועות עד שתתרגלי אליו, עד שתרגישי שאת מקיימת אותו בלי מאמץ גדול. רק לאחר מכן תיקחי על עצמך תיקון נוסף. כך תתקדמי בצעדים קטנים ובטוחים.

בהצלחה!