טעות בזמן השנים ,בשטר הכתובה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/08/23 09:57 א באלול התשפג

שאלה

ראש חודש מבורך,היית לפני מספר ימים עד בחופה,ונראה לי שראיתי,במילוי השנים,שהיה להשלים ,חמשת ושבע מאות ושמונים ושלוש,לבריאת העולם,רק את המילה שלוש,שמונים היתה רשומה,אך השלימו, שמונים ושלוש,כך שיצאתי ,חמשת ושבע מאות ושמונים ושמונים ושלוש,כך נראה לי אותו רגע,האם להעיר את תשומת לה בחתן בכך,או שהכתובה כשרה?

תשובה

שלום וברכה

לשאלה זו שני שלבים:

מבחינה הלכתית, השטר כשר, ורואים שמדובר בטעות סופר בלבד.

ברם, יש מקפידים מאוד על נוסח הכתובה. אם החתן ממשפחה שיש בה הקפדה כזו - כדאי לעורר את תשומת ליבו, והוא יחליט.

כל טוב