מסכת סוטה - זיווג משמיים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 21/08/23 19:49 ד באלול התשפג

שאלה

שלום הרב,

כתוב במסכת סוטה (ב.) שארבעים יום קודם יצירת הולד בת קול יוצאת ואומרת: "בת פלוני לפלוני", ונשאלת השאלה - אם הזיווג נקבע משמיים עם איזו אשה תתחתן? איך יש גירושין בעולם, וכי הבת קול טעתה חס ושלום?

תודה מראש וחודש טוב, לשנה טובה תיכתבו ותיחתמו!!!

תשובה

שלום לך,

הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים.

כבר הסבירו לנו חכמים שאפילו הזיווג הראשון משתנה לפי מעשיו של האדם. אם נקבע זיווג והאדם מתקדם והוא צדיק גדול, או להבדיל ..., הוא כבר אינו מתאים לזיווג הראשון.

לגבי הגירושין - לענד ברוב המקרים זה בגלל שלא למדו איך לחיות ואיך לוותר ואיך להתמודד.

בחלק קטן מהם אחד מבני הזוג הדרדר ולכן הם אינם יכולים לחיות יותר ביחד הפך למהמר כפייתי, בגד וכד'

בהצלחה דוד לוי