למה מעצבן אותי ממש שאנשים מוכיחים "שהשם לא קיים" ומילות מכאיבות כלפיו?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/08/23 10:15 א באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול אם יש לי מחוייבות לכבד ולא לשנוא יהודי שהוא מוכיח שהשם לא קיים גם שמוכיחים לו ומוציא שם רע להשם?

אני רואה שאלות באתר שהאתר בעל תוכן של שאלות ותשובות בין בני נוער כמו" איפה השם היה בשואה "

או "תתנו לי הוכחות לקיום השם"

ומכפישים שם את השם מאוד ומוכיחים שהכל לא אמיתי.

אני מתעצבנת מאוד ומרגישה חסרת אונים לקרוא את זה ,

מותר לי לא לכבד את אותם היהודים? מותר לי להרגיש שאני לא מחבבת אותם?

בזמן הגאולה אותם אנשים יזכו לה?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

האם אני יכול להציע לך דרך אחרת לחלוטין ?

לראות באנשים שמחפשים – בשורה של ממש. הם לא עושים זאת מרוע.

אנו אכן נמצאים בתקופה ארוכה שבה ריבונו של עולם אינו מתגלה לנו במפורש, והוא מסתתר ונעלם מאתנו בעקבות סילוק שכינה שהגיע עם החורבן.

בשל ההסתתרות הזו – "אכן אתה אל מסתתר" – לא פשוט להתקשר בו.

ולא זו בלבד, אלא שאכן יש שאלות רבות לבני אדם.

שהם מבקשי אמונה, אך לא מוצאים אותה בנפשם.

ולכן, התנועה הנפשית שלך לא צריכה להיות כעס או עצבנות.

אלא כאב. געגועים. תשוקה מתעצמת לריבונו של עולם.

וחיפוש עוד ועוד דרכים שיפתחו את שערי האמונה בפני אלה שלא מוצאים אותה.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב