הלכות כיבוד הורים.

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/08/23 11:53 כג באב התשפג

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב,

אני מתעמק בזמן האחרון מאור במצוות כיבוד אב ואם וקראתי על כמה איסורים ומצוות כמו: האיסור לקרוא להורים בשמם או להעיר אותם משנתם ולעזור להם בכל מה שיצטרכו ושאסור גם לדבר אליהם בלשון ציווי.

רציתי לשאול אותך האם אתה יכול בבקשה לכתוב על עוד איסורים גמורים ומצוות בנושא הזה בגלל שאני לא מצליח כבר למצוא עוד מידע על זה וזה נושא מאוד חשוב לי, ושחס וחלילה לא אעבור על איסור שלא ידעתי שקיים.

תודה רבה לך מראש.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

עיין בספר פניני הלכה, דברים רחבים ועמוקים.

https://ph.yhb.org.il/category/%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%94/11-01/