הוצאת זרע לבטלה וקיום יחסים לפני החתונה.

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/08/23 10:15 כד באב התשפג

שאלה

שלום לכם רבי מכון התורה והארץ, רציתי לשאול שאלה בנוגע לחומרה של זרע לבטלה לאומת קיום יחסים לפני החתונה, אני שואל כי שאני חושב על זה מול עצמי הוצאת זרע לבטלה יכול לכלול צפייה בתכנים אסורים והדבר עצמו נראה לי הרבה יותר שלילי מאשר קיום יחסים לפני החתונה מצד שני הוצאת זרע לבטלה זה הוא חטא עם עצמי ויחסים לפני החתונה זה עם עוד אדם, אז שאלתי היא מה יותר חמור, הוצאת זרע לבטלה או קיום יחסים לפני החתונה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

קיום יחסים זה איסור גמור ויתכן שיש בכך גם כרת, הוצאת זרע הוא חמור אבל אין בו כרת ואיסורי תורה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ