האם לקיים את התורה זה מצווה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/08/23 09:04 כב באב התשפג

שאלה

שלום,

האם לקיים את התוכנית האדריכלית של העולם שזה התורה בעולם, כלומר לקיים את התורה זה מצווה מהתורה או מדברי חכמים?

או שלא?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

התשובה לשאלתך כתובה בפרשת השבוע:

{כו} רְאֵה אָנֹכִי נֹתֵן לִפְנֵיכֶם הַיּוֹם בְּרָכָה וּקְלָלָה:

{כז} אֶת הַבְּרָכָה אֲשֶׁר תִּשְׁמְעוּ אֶל מִצְוֹת יְהֹוָה אֱלֹהֵיכֶם אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוֶּה אֶתְכֶם הַיּוֹם:

{כח} וְהַקְּלָלָה אִם לֹא תִשְׁמְעוּ אֶל מִצְוֹת יְהֹוָה אֱלֹהֵיכֶם

התורה דורשת שעם ישראל יקיים אותה. כדי לעודד את קיום התורה מובטחת ברכה ויש איום בקללה אם לא ישמעו לדברי התורה.