מגורים וכיבוד הורים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/08/23 10:24 כד באב התשפג

שאלה

שלום

אנו גרים בדירה עצמאית כיחידה אצל הורי בעלי ולנו 2 בנות.

לאחרונה נתבקשנו להגדיל את שיעור ההשתתפות בהוצאות הבית וללא קשר רצינו לקחת קצת עצמאות.

יש לנו אפשרות לקבל במחיר זול קראוון בישוב איתמר בשטחים

ההורים שלי מתנגדים נחרצות בשל לקיחת הסיכון בדרכים לנו ולילדים וכן כי הדבר יגרום להחלשת הקשר עמנו ועם הנכדות בשל המרחק והעובדה שהם מפחדים לנסוע בשטחים

הם אומרים שאם כל העניין נובע מקשיים כלכליים הם יתאמצו ומבקשים לסייע כלכלית כדי למצוא מקום מגורים מתאים יותר

הכוונה שלנו הייתה גם שלאחר שנה נוכל לקנות מגרש במחיר אפסי ולבנות בית

מה עלינו לעשות איך לנהוג לאור כל השיקולים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הלכתית אין להורים עמידה כנגד טענתכם, ואין כבוד הורים אלא במה שקשור להורים ולא אליכם. אבל למרות זאת ראוי להגיע לאיזה מינון נכון שלא לצער את ההורים (אני מבין שהם כבר מתבגרים) ולכן יש להשתדל למצוא משהו זול במרחק מה מההורים ואח"כ אולי יתרגלו לדבר ותוכלו לעבור רחוק יותר.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ