פרדוקס קטן...

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/08/23 11:17 כ באב התשפג

שאלה

שלום לרב!

פעם שמעתי את הרב בן ציון מוצאפי דורש שבן סירא היה בנו של ירמיה הנביא, אינני יודע מהיכן מקור ידיעה שלו זו אך ברי לי שבן ציון מוצאפי הינו תלמיד חכם עצום ואינו מביא דבר מעצמו. אך תהיתי לגבי מה שנאמר לירמיהו הנביא (ירמיה ט"ז ב') "לֹא תִקַּח לְךָ אִשָּׁה וְלֹא יִהְיוּ לְךָ בָּנִים וּבָנוֹת בַּמָּקוֹם הַזֶּה", וממשיך ואומר (בפסוק ט') "כִּי כֹה אָמַר ה' צְבָאוֹת אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל הִנְנִי מַשְׁבִּית מִן הַמָּקוֹם הַזֶּה לְעֵינֵיכֶם וּבִימֵיכֶם קוֹל שָׂשׂוֹן וְקוֹל שִׂמְחָה קוֹל חָתָן וְקוֹל כַּלָּה", האם יוכל הרב לשפוך אור על דברי הרב בן ציון מוצאפי ולבין הוראת הקב"ה את ירמיהו?

בתודה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום רב

אמנם ראוי להפנות את השאלה לרב הנזכר שליט"א.

אבל בגלל שהתשובה פשוטה ארשה לעצמי להשיב.

אתה מצטט את הכתוב: "במקום הזה".

מסבירים הפרשנים שהדברים מכוונים ליישוב של ירמיהו - ענתות. כך גם הדברים הקשים בהמשך: "הנני משבית מן המקום הזה..." הכוונה לענתות.

ירמיהו נשא אישה ממקום אחר והוליד בנים...

דברי הרב ודברי הכתוב לא סותרים והכל בא על מקומו בשלום.