מצלמה ושבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/08/23 07:15 כו באב התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

בדור שלנו יש כמעט לכל אדם סמארטפון

לפעמים אני עובר בחוץ ואנשים מצלמים אני מנסה להתרחק מהמצלמה כדי שלא יצלמו אותי ברקע...

לפעמים בשבת אנשים מצלמים ואני עובר ליד

יש לי חשש שאולי צילמו אותי בטעות

לא נעים לי לבקש שימחקו...

באופן כללי גם ביום חול אני לא אוהב להיכנס לרקע של התמונה

אני לא שואל איך אפשר להימנע מזה כי זה לא צפוי מתי שולפים ומצלמים

השאלה, האם זה חילול שבת

אם נכנסתי לתמונה ברקע?

תודה

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרצון לשמור את ההלכה, ולא להצטלם בשבת.ֿ

כך ראוי לנהוג.

ברם, אם מישהו מצלם אותך נגד רצונך, הוא אמנם נוהג שלא כהלכה, אולם לך כמובן אין כל עבודה בדבר.

על כן, העובדה שנקלטת בעדשה שלו, ולמעשה אתה מופיע בתצלום - אינה עבירה כלל, ולכן אין אתה צריך לחתור למחיקת התמונה וכדו׳.

אתה צודק כי באופן כללי זה לא תקין שבני אדם מצלמים אנשים אחרים בלי רשותם גם ביום חול.

צריך להימנע מזה.

כל טוב