האם דוד המלך כתב את כל ספר תהילים?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/08/23 21:32 טו באב התשפג

שאלה

שלום רב,

תמיד האמנתי שדוד המלך כתב את כל ספר תהילים, וזה גם מה ששמעתי את כל הרבנים אומרים.

אך לאחרונה חבר התקיל אותי בשאלה שגם לו לא הייתה תשובה אליה.

בתהילים קל"ז כתוב "עַל נַהֲרוֹת, בָּבֶל--שָׁם יָשַׁבְנוּ, גַּם-בָּכִינוּ: בְּזָכְרֵנוּ, אֶת-צִיּוֹן."

דוד המלך לא היה חלק מגלות בבל היא קרתה מאות שנים לאחר מותו, לא יכול שהוא כתב את המזמור הזה.

האם יש מזמורים שדוד המלך לא כתב?

תודה רבה

תשובה

שלום

עיין בקישור הבא בו מובאים מקורות שונים מחז"ל ומהמפרשים על השאלה האם רק דוד כתב את תהילים או שהיו עוד מחברים, וכן על השאלה אם אכן זה דוד, כיצד הוא כתב על גלות בבל.

https://www.daat.ac.il/encyclopedia/value.asp?id1=2376

כל טוב