מקום לבעל צרכים מיוחדים בבית כנסת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/08/23 13:29 טו באב התשפג

שאלה

לכבוד הרב שלום רב,

אני בחור בעל צרכים מיוחדים. ורציתי לדעת איך אני אמור לנהוג בבית כנסת שכל המתפללים בבית הכנסת יש להם כיסא רשום על שם שלהם וקנו מקום לימי חול ושבתות . ואין לי הרבה כסף עבור כיסא קבוע בבית הכנסת בשכונה שלי בהר חומה בירושלים .

האם עליי לנסות למצוא כיסא ריק בלי שם ולשאול את הגבאים לפיתרון?

מה דעתו של הרב בשאלה שלי?

אודה לכבוד אם יכול לתת לי תשובה ואיך הוא רואה את הדברים

בברכה יאיר וילרפורט

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אני מציע שתגש לרב בית הכנסת (אם אין רב אפשר לפנות לגבאים) ולומר להם את המצב שלך, והאם יש להם איזה פתרון, אולי הם יודעים על אנשים שקבוע לא מגיעים וכדו'. ברור שדיבור ישיר יעיל יותר, ואני מאמין שכל רב ירצה לעזור לך למצוא את מקומך בבית הכנסת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ