קרי לילה או זרע לבטלה?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 30/07/23 17:55 יב באב התשפג

שאלה

שלום הרב היום לא הרגשתי טוב בכלל והיו לי כאבי ראש לא נורמליים ויצא לי דם מהגרון אז הלכתי לישון בצוהריים לתת קצת מנוחה לגוף הלכתי לישון ב4 בצהריים בערך ב5 ורבע חלמתי חלום לא כל כך נעים על אישה שבאה עליי ומוציאה לי זרע תוך שניות קמתי והרגשתי זרע במכנס (ישנתי בהתחלה על הצד ושקמתי הייתי על הגב) אני משתדל לא להוציא זרע לבטלה כבר חודש ומשהו ושאותו מקרה קרה לי התבאסתי ממש

רציתי לשאול את הרב מה אני אמור לעשות בנוגע לזה? האם יש אפשרות לכפר על זה? והאם זה נחשב זרע לבטלה או קרי לילה?

תשובה

שלום

בוודאי שזה לא זרע לבטלה. לא היה לך שום בחירה בדבר הזה. זה נחשב לאונס גמור.

לכן תעשה מה שכתוב בקיצור שלחן ערוך: "מי שראה חס ושלום קרי בלילה, כשניער משנתו יטול ידיו ויאמר בשברון לב: ריבונו של עולם עשיתי זאת שלא בכוונה, רק בהרהורים רעים ובמחשבות רעות. לכן יהי רצון מלפניך ה` אלוקיי ואלוקי אבותיי מחוק ברחמיך הרבים עון זה, ותצילני מהרהורים רעים וכיוצא בזה לעולם ועד אמן כן יהי רצון."

אם רלוונטי לטבול, מה טוב, ואם לא, תעשה בערב מקלחת של תשעה קבין (כ- 12 ליטר).

ותמשיך בעבודת ה' בשמחה, בלי שום עצבות ונקיפות מצפון.

כל טוב