שאלה על כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/08/23 14:15 טו באב התשפג

שאלה

שלום,

אני גר עם שותפים.

שותף אחד דתל"ש. כשנכנס לבית אמר ששומר על שבת וכשרות, אבל לא עקבתי אחריו או עשיתי לו בדיקות / מבחנים או כל דבר אחר לראות שבאמת מקפיד.

יום אחד ראיתי אותו מנקה את התנור עם מסיר שומנים. אז נכנס לי איזה מחשבה לראש (או סרט, לכן אני שואל את השאלה) שאולי

הוא הכניס טרף לתנור ועכשיו מכשיר אותו (הוא גם היה במסעדה כלשהי לילה לפני אז המחשבה אומרת שאולי זו הייתה מסעדה לא כשרה

וחימם בתנור את השאריות).

האם אני צריך לחשוש לכזה דבר ולהכשיר את התנור (כי הוא שם מסיר שומנים רק בחצי מהתנור ואני לא יודע אם הדליק אותו אחר כך) או שלא?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם לא ראית אותו מכניס איסור אין צורך לחוש, כאשר אמר שהוא שומר כשרות. אפשר לחוש לכל דבר, אבל חז"ל אמרו שאין צורך אלא אם ראית בפועל.

כמו כן אם אדם ניקה במסיר שומנים הוא בודאי ניקה לאחר מכן את המסיר ושאריותיו.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ