סיר שהיה על תחתית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/07/23 18:36 ח באב התשפג

שאלה

שלום, אני גר עם שותפים ויש לנו תחתית לסיר (מה ששמים עליו סירים כדי שלא יישרף השולחן). השותפים לא מקפידים ושמים עליו גם חלבי גם בשרי. כמו כן התחתית תמיד על שולחן האוכל ומתלכלך מכל הפירורים שיש על השולחן. כשאני באופן אישי שם עליו סיר אני שם עליו לפני טישו שיהיה חוצץ. היום שמתי על התחתית טישו ועליו סיר בשרי חם מהגז,. כשלקחתי את הסיר אחרי שאכלתי כדי לשים אותו במקרר, ראיתי שהטישו רטוב בדיוק מתחת לסיר, אז אני חושש שהיה שמנונית חלבית על התחתית או משהו חלבי אחר שאולי התחמם מהתחתית של הסיר ועבר דרך הטישו (הטישו לא עבה) ועכשיו הסיר צריך הגעלה. זה נכון כל החשש הזה או שאין מה לחשוש? ואם אין אשמח להבין למה. תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אתה לא ראיתי חלבי על התחתית וכן לא בשרי, על כן אין לחוש לדבר שלא ידוע שהיה שם כלל, אלא א"כ ידוע שהיה שם חלב או בשר. אבל בלא ידיעה אין צורך לחוש, ובייחוד שלא ראיתי חלבי או בשרי על הסיר.

צום החמישי לששון ולשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ