שמחה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/07/23 18:06 ח באב התשפג

שאלה

בס״ד

שלום רב יש לי שאלה שמחה זו בחירה חופשית בחירה שלך או שצריך להתפלל לשמוח ? כי מצד אחד אני רוצה לשמוח ונראה לי שזו בחירה חופשית ומצד שני אני לא יודע אם להתפלל לשמוח כי יכול להיות שזו בחירה שלי ואני רוצה לשמוח אבל המחשבות שלי גורמות לי לחשוב שאני לא שולט על השמחה וזה בורא עולם שולט על השמחה אפילו שזה נראה לי בחירה חופשית גם אם אני לא טועה שמעתי משפט מרב שאומר שאל תבקש מבורא עולם להיות שמח זו הבחירה ש או משהו כזה נראה לי שמעתי את זה אני לא כל כך בטוח אפשר הסבר בבקשה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תתפלל לקב"ה שיתן לך רצונות טובים ולעבוד את ד' בשמחה, כפי שהתורה מצווה ואומרת שמי שלא עובד את ה' בשמחה מקבל עונש. ברור שעבודת ד' מלאה היא שמחה, אבל שמחה אין פרושה ריקודים ולהטוטים, אלא שמחת הלב, ועל כך בודאי שאפשר להתפלל. כשם שאפשר להתפלל לקב"ה שיזכנו להניח תפילין כל יום למרות הדבר בחירי, אלא רצוננו לעשות רצונך בשמחה.

צום החמישי לששון ולשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ