חלוקת קריאת איכה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/07/23 06:35 ו באב התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב.

ידוע לי מנהג אצל קהילות אשכנזיות מסוימות שמחלקים את קריאת איכה בין כמה אנשים, בניגוד לשאר הקריאות בתורה ובמגילות. יש מקורות מדוע נבדלה דווקא מגילת איכה?

תשובה

שלום וברכה

שתי תשובות בדבר:

אינני חושב שמדובר בדבר מה חריג. במקומות רבים שקוראים שיר השירים - עושים כך.

ברם, גם אם זה היה חריג יש בכך היגיון. חלוקת הפרקים בכלל אינה חלוקה יהודית, ונעשתה על ידי כומר. אין לה שום משמעות מבחינה כלשהי. ברם, באיכה הפרקים עצמם מחולקים מכוח עצמם - שכן הם מסודרים לפי א"ב. לכן, בסוף פרק אכן יש מקום לחלק.

כל טוב