תשעת הימים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/07/23 11:07 ה באב התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

הבת שלי מוזמנת לבת מצווה ביום ששי אחרי תשעה באב אחה"צ. לכל הבנות בכיתה החברות הכינו שיר. עכשיו עלתה השאלה אם מותר בתשעת הימים לכתוב ולהתאמן על שיר על מנת לשמח חברה בהת המצווה מיד אחרי תשעה באב, ואם כן, האם מותר להתאמן עם מוזיקה, או שרק שירה מותרת. אם לא יוכלו להתאמן, כנראה זו תהיה החברה היחידה שלא הכינו לה שיר.

בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אסור לבזות את בת המצווה.

ולכן נכון להכין לה שיר גם בתשעת הימים. זה חלק מתיקון הדברים.

אולם בלי מוזיקה, ולהתכנס ביום שישי בבקר ולהתאמץ להתאים את הדברים למוזיקה.

כל טוב ויישר כוח