חינוך

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/07/23 18:18 ח באב התשפג

שאלה

שלום רב,

ב"ה בעלי ואני החלטנו לא להכניס טלוויזיה לבית ולא לאפשר לילדנו שימוש בטלפון נייד ומחשבים.

כאשר הילדים נמצאים אצל הסבא והסבתא הם נפגשים עם שאר הנכדים אשר רוב הזמן מול הטלוויזיה ומשחקים בפלאפונים.

כיצד יש לנהוג במצב כזה?

אנו לא רוצים ליצור קנאה אצל ילדנו וגם לא רוצים להקשות מידי בנושא אך חשוב לנו שילדנו לא יחשפו לטכנולוגיה הזו בגיל כל כך מוקדם.

בנוסף אנחנו לא רוצים להרחיק ולהפריד אותם משאר הנכדים.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ההחלטה שלכם נכונה, יש לקבוע בבית סבא וסבתא זמן מסויים ואילו תכנים רואים, ולא להוסיף, כמו כן להסביר לילדים שיש כאן אירוע מיוחד בגלל המשפחה, אבל לא לעשות את הדבר כהתר גמור.

צום החמישי לששון ולשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ