מרגישה שאלוקים שונא אותי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/07/23 10:27 ג באב התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מרגישה שאלוקים שונא אותי בגלל שנגיד אני מבקשת מימנו משהו חשוב וקורה לי משהו יותר גרוע ואם אני לא פונה אליו ולא מבקשת מימנו שום דבר אז הכל רגיל הגעתי למצב שאני מפחדת לפנות אל אלוקים ולבקש מימנו משהו כי אני יודעת שיקרה משהו יותר גרוע מה לעשות? האם להפסיק לפנות אליו ולבקש מימנו משהו?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לפי מה שאת מתארת מתרחש אצלך תהליך חשוב מאוד. לעבור מהתמקדות בחומר להתמקדות ברוח.

בעמדה החומרנית - ילדותית נדמה שאלוקים הוא כמו ההורים, הוא כאן רק בשבילנו, רק כדי לתת לנו את כל הטוב שאנחנו רוצים ומבקשים ממנו.

בעמדה הבוגרת - רוחנית, מבינים שאלוקים הוא כמו מורה מסור - מחנך ומדריך להשיג את הדברים החשובים. להתקדם באמת, להיות יותר עמוקים, יותר רוחניים, יותר טובים, יותר מוסריים, יותר חכמים...

את לומדת להפסיק לבקש בקשות שקשורות לנוחיות ולרווחה החומרית שלך. את בכיוון הנכון, להבין שהחומר איננו עקר החיים, זה לא מה שהכי חשוב, לא על דברים כאלה ראוי להתפלל. בקרוב תביני שהחלק היותר חשוב ומרכזי זו הנשמה שלך. מעתה תתפללי יותר על הנשמה שלך: להיות יותר עמוקה, יותר רוחנית, יותר טובה, יותר מוסרית, יותר למדנית, יותר אמתית, יותר ערכית, יותר מאמינה...

בהצלחה!