חזרה בתשובה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/07/23 23:22 א באב התשפג

שאלה

שלום וברכה

תודה על המקום הזה שאפשר לשאול בלי להתבייש...

אני חרדית, מגיעה ממקום מאד גבוהה ברוחניות. יש לי הורים תומכים מכל הבחינות, ברוך השם אף פעל לא רבתי איתם.

במילים אחרות, כלפי חוץ, אני חרדית קלאסית שנראית צנועה ומתפללת וכו...

אבל....

אני לא!!!!

וזה שובר אותי כל בוקר מחדש!!

יש לנו אינטרנט בבית אם סינון די קלוש שגיליתי בו דרכי פריצה וירדתי למקומות הכי נמוכים ברוחניות

אני מסתכלת על עצמי במראה ולא מזהה את עצמי... איך הגעתי למקום הזה??!!!

אחרי כמה ימים שאני עמוק בזבל הטומאה של העולם הזה, אני מחליטה שזהו, ואני חייבת להפסיק וזה התנהגות של גויים..

אז אני מרגישה זוועה מפנים. ומתביישת לקום כל בוקר ולהגיד 'מודה אני' לפני הקדוש ברוך...

כל כך הרבה חטאים..

ואני בוכה על זה הרבה

חוזרת בתשובה על המעשים האלה

הולכת עשרות פעמים לכותל המערבי

ומבטיחה לקדוש ברוך הוא, שזהו אני כבר לא עושה את זה.

ואחרי חודשיים שוב נופלת

דייי

אני בוכה

לא מצליחה להתגבר על עצמי!!!!!

מה אני יעשה אחרי מאה ועשרים?

איך אני יעמוד מול אלוקים ויראה את מעשי הזוועה שלי?

אני יודעת שאני נשמעת נסערת

אבל אני אבודה!!

מצד שני, אני שומרת שבת כהילכתה, לובשת צנועה, מכבדת הורים (מודה, לא יוצא לי להתפלל כל יום.. אני צריכה לעבוד על הקטע הזה)

איך, איך אני ככה?

היה לי פעם מחשבה שלא תעלה לאף אחת בעולם! אבל שאלתי את עצמי פעם, את יהודיה?...

( אטאיוני מיוחסת לרבני גדולי הדור.. כולל אדמו"ר.. אבל המחשבה שאני נפסלת שוב ושוב גורם לי לחשוב כאלו מחשבות)

בבקשה תנו לי מענה!

תודה רבהההההה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין יהודי בעולם שלא נופל בנפילה מסוימת. אפילו למלאכים ישנן נפילות. אדרבא הנפילה באה כדי לחזק אותנו. כדי שנדע כיצד מתגברים, והגמ' אומרת שחטאיו של דוד היו כדי ללמדנו דרך תשובה. כך השאלה מה עושים עם הנפילה, אפשר לחזור ולעסוק בענייני צניעות וקדושה, היחס שבין האיש והאישה וכו', ובכך החטא מביא בעצם עליה. הפכת מספדי למחול לי", לכן כל נפילה שלך צריכה להביא אותך ללמוד את הנושא ביתר עומק ובהבנה אמיתית.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי