חלום על השטן

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/07/23 10:37 כט בתמוז התשפג

שאלה

שלום לרב, יש לי שאלה:

אני בהריון חודש רביעי עם בת

חלמתי שאני יוצאת מהרכב זה היה באמצע היום, היום היה יפה ובהיר ואני רואה מולי באמצע הכביש דמות של חתול בצורת נמר ,

הדמות הייתה מוזרה ומכוערת קטנה בצבע אפור עם קצת שחור, הוא הסתכל עליי וכשהוא התחיל לדבר העיניים גדלו והשיניים יצאו, הבנתי איכשהו בחלום שאני עם השטן

הוא אמר לי תוך כדי חיוך (זה לא היה חיוך מרושע, או חיוך זדוני , זה היה חיוך אמיתי) הוא אמר שהוא בא לקחת את מה ששייך לו , בחלום הבנתי שהוא התכוון לעובר.

אני אמרתי לו שממש לא והלכתי,

הייתי רגועה בחלום, לא פחדתי ממנו,

התעוררתי מאוד מוטרדת ומפחדת,

מה שכן בימים האחרונים נחשפתי לסיפורים של נשים על שאיבדו את ההריון וזה מאוד העסיק אותי לאחרונה וגרם לי לפחד, אני יודעת שזה מגיע גם קצת מהתת מודע שלי, אבל לחלום שהשטן בא אליי ואומר שהוא בא לקחת את מה ששלו, זה ממש מפחיד

תשובה

שלום

אני מסכים שחלום כזה אכן מטריד, ובמיוחד בהקשר של ההריון.

אבל באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים. ובמיוחד אם בזמן הריון, שיש הרבה חששות, ובמיוחד כשאת מתארת את הסיפורים שנחשפת אליהם ואת הפחד שלך.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, הוא יכול להגיד את הנוסח המופיע בסידורים בזמן ברכת כהנים, ואם מרגיש צורך, אז גם לעשות הטבת חלום בפני קרוביו וחבריו כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן, תמיד טוב לתת צדקה.

אין לך מה לדאוג.