חרדה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/07/23 15:09 כט בתמוז התשפג

שאלה

שלום הרב

אני כבר יותר משנה סובל מחרדות רציתי לישאול עם אתה יכול לתת לי ‏טיפ שיעזור לי בבקשה הרב ממש לא כף לי כבר אני ממש סובל אני בקושי כבר יוצא מבלה ממש לא כף לי אני כל הזמן בבסה לא כף לי ממש לא אתה יכול בבקשה אולי משהו קטן רק ‏שיעזור לי ליתמודד עם זה

תודה רבה לך הרב ‏שהקשבתה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אני מבין מאוד את המצוקה שלך. אתה לא לבד. רבים בעולם סובלים מחרדות קשות שמסבכות ומפריעות להם בחיים. הדרך היחידה שאני מכיר, היא דורשת קצת אומץ אבל על פי רוב יכולה להועיל מאוד. לפנות לטיפול מקצועי. ללכת לפסיכולוג או פסיכולוגית.

וודאי על כל קושי שיש לנו חייבים להתפלל, אבל על פי רוב תפילה לבד לא תמיד מועילה. הקב"ה ברא אותנו בעולם הזה כדי שנעזר בכלים שיש לנו בעולם הזה, אדם שרק מתפלל ולא פועל מבטא עמדה גאה - כאילו הקב"ה חייב לעשות לו נס.