לבישת מכנסי גינס

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/07/23 08:56 כט בתמוז התשפג

שאלה

שלום לרב ,

אני כבר תקופה ארוכה שוקלת אם לעבור מחצאיות ארוכות למכנסי גינס רחבים..

נורא קשה לי עם חצאיות.. אשמח להבין מה הבעיה ההלכתית במכנסי גינס? לא צמוד ולא מכנס שמבליט את הגוף..

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לאופנה ומוסכמות חברתיות יש השפעה עצומה עלינו.

חשוב להכיר את דברי הרמב"ם בהלכות דעות (פרק ו הלכה א): דרך ברייתו של אדם להיות נמשך בדעותיו ובמעשיו אחר ריעיו וחביריו ונוהג כמנהג אנשי מדינתו לפיכך צריך אדם להתחבר לצדיקים ולישב אצל החכמים תמיד כדי שילמוד ממעשיהם ויתרחק מן הרשעים ההולכים בחשך כדי שלא ילמוד ממעשיהם הוא ששלמה אומר משלי יג כ הוֹלֵךְ אֶת חֲכָמִים וחכם יֶחְכָּם וְרֹעֶה כְסִילִים יֵרועַ ואומר אשרי האיש וגו' וכן אם היה במדינה שמנהגותיה רעים ואין אנשיה הולכים בדרך ישרה ילך למקום שאנשיה צדיקים ונוהגים בדרך טובים ואם היו כל המדינות שהוא יודעם ושומע שמועתן נוהגים בדרך לא טובה כמו זמנינו או שאינו יכול ללכת למדינה שמנהגותיה טובים מפני הגייסות או מפני החולי ישב לבדו יחידי כענין שנאמר ישב בדד וידום ואם היו רעים וחטאים שאין מניחים אותו לישב במדינה אא"כ נתערב עמהן ונוהג במנהגם הרע יצא למערות ולחוחים ולמדברות ואל ינהיג עצמו בדרך חטאים כענין שנאמר מי יתנני במדבר מלון אורחים

חשוב מאוד לברר לעצמך מדוע כל כך קשה לך עם חצאית. אני מעריך שאם מודעים לגורמים הזרים שמשפיעים עלינו יותר קל להתנגד להם. בהצלחה!

את הנימוקים לאסור מכנסיים מסביר היטב הרב אליעזר מלמד שליט"א בספרו פניני הלכה - להלן קישור:

https://ph.yhb.org.il/11-07-08/