האם נכון לפרק זוגיות על קושי של אחד מהצדדים לשמור נגיעה?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/07/23 18:02 כז בתמוז התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נמצא בשאלה מורכבת עם עצמי

אני חוזר בתשובה והכרתי מישהי דתייה מהבית שקשה לה עם השמירת נגיעה.

אנחנו שואפים אל עבר עתיד דתי בעז"ה - חתונה ובית כשר, אבל היא מתקשה עם השמירת נגיעה המלאה ממני.

אני לא בטוח אם לפרט את הרצון שלי להישאר בקשר איתה זה מעשה נכון כאן, אבל שתדע שאני מאוד רוצה ומאמין בעתיד שלנו

אני פשוט לא יודע האם "להקליל" מעט את העניין, לנסות לאט לאט, להבין ולהכיל או לסיים את הקשר.

תודה מראש על התשובה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

באמת השאלה שלך מורכבת אבל צריך להסתכל לשורש הדבר. לכן אתם צריכים לשבת יחד ללבן את הנושא, ואולי אם רב או מדריך שיכול לעזור לכם להגיע להבנות בנושא (כעין גישור). העיקר לראות האם הבחורה יש לה רצון לתקן ולהשתפר או שמא זה חלילה סופי. אם יש רצון כן ואמיתי להשתפר כדאי להעזר בנחת רוח ולהבין את המצב שהיא נתונה בו. ברור זה צריך להיות אמיתי ביותר.

בהצלחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ