מעשר לאח

חדשות כיפה הרב דוד לוי 16/07/23 12:02 כז בתמוז התשפג

שאלה

יש לי אח שאני לא יודעת אם עונה להגדרת עני, הוא מתפרנס אבל בדוחק, עובד קשה, אבל יש לו כל מה שצריך (יחד עם מינוס והלוואות). יש לו גם קשיים בזוגיות והרבה קושי בחיים בכלל.

קיבלתי סכום שאני רוצה לתת ממנו מעשר והייתי שמחה לתת אותו לאח דווקא בשביל שיוכל להוציא על מותרות (חופשה לו ולאשתו למשל, אבל בסוף זו החלטה שלו מה יעשה בכסף), השאלה אם זה בסדר לתת מעשר לכזו מטרה או שחייב לתת לעני ממש?

תשובה

שלום לך,

אחיך לא מתנהל נכון - כיון שיש לו מינוס בבנק. על פי ההלכה אסור לאדם שיש לו מינוס לצאת לחופשה וכד'.

אם יש לך דרך להציל אותו מאיסור - לתת לו את הכסף כדי שיסגור את המסגרת בבנק ולא יוכל להיות יותר במינוס - זה בסדר, זה לדבר מצווה.

לתת לו שיעשה מה שהוא רוצה, זה לא לעני ולא נכון לתת ממעשר כספים

בברכה דוד לוי