הבטחה כילדה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/07/23 12:52 כה בתמוז התשפג

שאלה

שלום רב

אני בתהליך עבודה פנימית של זוגיות ושקט נפשי ועלה לי זיכרון שאבא שלי אומר לי ולאחותי כילדות "שהוא לא מרשה לנו חבר" (כנראה התכוון עד שנגדל) אני לקחתי את זה מאוד ברצינות,ממש הערצתי את אבא בילדות ופתאום זה חזר אלי בזיכרון. האם זה יכול להיות גורם מעכב? שבועה שצריך להתיר? אשמח לתשובה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין כאן לשון של שבועה, אלא אבא שרוצה להורות לבנותיו את הדרך שילכו בה, וזה כולל שלא יהיה להן חבר בגיל צעיר. בודאי שאבא לא יכול למנוע מנערה שיהיה לה חבר, ואפילו שבועה או נדר שלו לא מחייבים כלל, אלא מגדרי חינוך.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ