אבלות על אבא

חדשות כיפה הרב דוד לוי 12/07/23 22:35 כג בתמוז התשפג

שאלה

לפני כשבועיים יפטר אבי היקר לי מכל אנו ממוצא ספרדי זהו פעם ראשונה שלנו במשפחה ויש לנו שאלות על דיני אבלות וכל פעם אומרים לנו משהו אחר אנו מבולבלים מאוד נכנסים לאתרים ופעם אומרים כן לא כן לא אשמח שתאמר לי מה הם דיני האבלות על אבי הנני גרושה +ילדים ואשמח שתתייחס לדברים של נשים כגון צבע איפור פן וכו כרגע אני לא עושה דבר מפאת כבוד לאבי וכי אני מבולבלת מהתוכן שיש באינטרנט דבר נוסף אני בחורה שמילדות מחוברת למוסיקה ורציתי לדעת האם מותר לי להאזין למוסיקה עצובה בלבד אני מרגישה קושי רב ועצב עצום ורצה לשמוע שירים עצובים מאוד אודה לך על תשובתך כבוד הרב תודה רבה

תשובה

מהשמים תנוחמי,

אכן באבלות יש הרבה מנהגים שונים.

נראה לי במקרה שלך נכון שלא להתאפר ולצבוע וכד' עד אחרי ה'שלושים'.

שמיעת מוסיקה אסורה כל השנה. בעיקר מוסיקה של ריקודים אבל גם לא לשבת ולהקשיב למוסיקה.

אם זו מוסיקת רקע אפשר להקל רק אחרי תשעה באב

בבנין ירושלים תנוחמי

דוד לוי