קניה בגדים בבין המצרים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 12/07/23 10:52 כג בתמוז התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב אמא שלי שואלת עם לחתונה של אחי שהיא ב17לאןגוסט מותר לה ולנו לרקנות עכשיו בגדים ונעליים לחתונה ועם אפשר בכלל לקנות ולחדש בגדים רגילים אשמח לתשובה אנחנו אשכנזים

תשובה

שלום

בגדים רגילים שאין בהם שמחה יתרה ולא מברכים עליהם שהחיינו אין בעיה לקנות עד ראש חודש אב וגם ללבוש.

גם לגבי בגדים לחתונה, שהם בדרך כלל כן משמחים וצריך לברך עליהם שהחיינו, מכיון שנוהגים לברך בשעת הלבישה ולא בשעת הקנייה, אפשר לקנות עד לפני ראש חודש אב, והלבישה והברכה תהיינה כבר אחרי תשעה באב.

כל טוב